Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december, 2006 tonen

Muzikaal Moordspel

Contact:

Sherlock Holmes wordt taxichauffeur

Sir Arthur Conan Doyle, de bedenker van de wereldberoemde detective Sherlock Holmes, stapte ooit in een taxi bij een treinstation in Parijs. Net toen hij de chauffeur zijn bestemming wilde vertellen, vroeg deze: “Waar kan ik u naartoe brengen, meneer Doyle?” Doyle was verbijsterd dat de chauffeur zijn naam wist. Hij vroeg de chauffeur of hij hem soms kende. De chauffeur antwoordde: "Nee meneer. Ik heb u nooit eerder gezien." Doyle vroeg vervolgens hoe de chauffeur dan wist wie hij was... Meer lezen? Benieuwd naar de Sterke Verhalen Quiz? Klik dan op de titel van dit artikel. (Deze Quiz Vraag behoort tot de categorie 10-12)

De Darwin Award

De Darwin Award is een jaarlijkse prijs die postuum wordt gegeven aan degene die het afgelopen jaar op de stomste manier om het leven is gekomen. De winnaar van 1995 was een man die om het leven kwam nadat een colamachine bovenop hem was gevallen. De man had geprobeerd een gratis blikje uit de machine te vissen... Meer lezen? Benieuwd naar de Sterke Verhalen Quiz? Klik dan op de titel van dit artikel. (Deze Quiz Vraag behoort tot de categorie 18+)

Hell's Angels

Een campingbaas aan de Noord-Hollandse kust kreeg ooit bezoek van een grote groep Duitse Hells Angels. De motorrijders wilden de camping gebruiken als uitvalsbasis om tochtjes langs de kust te maken en zouden graag een hele week kamperen op de camping... Meer lezen? Benieuwd naar de Sterke Verhalen Quiz? Klik dan op de titel van dit artikel. (Deze Quiz Vraag behoort tot de categorie 12-18)

De Knokenschudder

Op het einde van de negentiende eeuw werd er nog hevig gediscussieerd of de pas uitgevonden ‘fiets’ nu het best met de handen of de voeten kon aangedreven worden. “Over het algemeen is de voortbeweging met de voeten niet zeer bemind,” schreef men in de krant. “Zoals bekend, zijn door de levendige bewegingen, in zittende houding, der onderste extremiteiten, reeds dikwijls ziekten in het onderlichaam opgetreden. Dames kunnen zonder belediging van het goed fatsoen de voeten op een dergelijke wijze niet gebruiken.” Meer lezen? Benieuwd naar de Sterke Verhalen Quiz? Klik dan op de titel van dit artikel. (Deze Quiz Vraag behoort tot de categorie 12-18)

Keizer Norton van de Verenigde Staten van Amerika

Abraham Joshua Norton was de eerste en meteen ook de laatste keizer van de Verenigde Staten van Amerika. Hij leefde in de 19de eeuw in San Francisco… Meer lezen? Benieuwd naar de Sterke Verhalen Quiz? Klik dan op de titel van dit artikel. (Deze Quiz Vraag behoort tot de categorie 10+)

Tuinkabouter op reis

Een echtpaar uit Delft heeft een leuk voortuintje met daarin een vijvertje, een molentje en een kabouter die toezicht houdt op alles. Op een goede morgen opent de vrouw de gordijnen en tot haar grote verbazing is de kabouter verdwenen. De vrouw alarmeert haar man die stomverbaasd naar buiten loopt, naar de plaats van het misdrijf. Even later komt de man weer binnen met een briefje... Meer lezen? Benieuwd naar de Sterke Verhalen Quiz? Klik dan op de titel van dit artikel. (Deze Quiz Vraag behoort tot de categorie 18+)

Podcast Mysterieus België