Doorgaan naar hoofdcontent

Muzikaal Moordspel

Contact:

Gedichtendag 2012: Poëzie FlashMob (Secundaire Scholen)





GedichtenDag FlashMob "Zonder Stroom?"
2 clips - referentie: gedichten secundair - 15,90 euro


Keizer Karel zei ooit dat in zijn rijk de zon nooit onderging... wat  danig tot de verbeelding sprak van de magiër Cornelius Agrippa. Tot zijn verbijstering moest hij vaststellen dat de zon, in Vlaanderen bijvoorbeeld, wel degelijk onderging… en op een dag misschien niet meer zou opstaan, omdat de maan voor altijd haar plaats had ingenomen. Om dit te verhinderen, construeerde Agrippa het Robotje Agaat – hij was zijn tijd nu eenmaal ver vooruit – die iedere ochtend weer de maan moest verjagen met een magische incantatie.

Op 26 januari 2012 valt Agaat echter onherroepelijk zonder stroom, zodat het risico niet denkbeeldig is dat de wereld vergaat op 21 december 2012 – datum ook waarop de fameuze Maya kalender het voor bekeken houdt.

Gelukkig is het op 26 januari 2012 ook Gedichtendag… en misschien kan poëzie wel de wereld redden!

Wat we nodig hebben, zijn minstens 1221 dapperen die op 26 januari de taak van Robotje Agaat overnemen, en de magische incantatie in kwestie op bezwerende wijze reciteren. Organiseer dus nu met leerlingen van ca. 12-14 jaar in uw school een Poëzie FlashMob “omdat anders het licht uitgaat"! ("Poëzie FlashMob" = een groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomen, iets ongebruikelijks doen en daarna snel weer verdwijnen).

Bestel met de referentie "gedichten secundair " zo snel mogelijk twee filmpjes (in hoge resolutie). Het ene filmpje is een "instructievideo", waarin het concept wordt uitgelegd. De tweede clip is eigenlijk het "Tekenfilmgedicht" met de magische bezwering, waarmee u de FlashMob kunt voorbereiden en repeteren.

Dit is alvast de "instructievideo":


 
Neem foto's of maak een filmpje van de FlashMob, bezorg ze ons in jpg (foto) of op een link (YouTube) en wij zetten de beste inzendingen op de blogs van Compagnie de Ballade, Mysterieus België e.a. Een deskundige jury, samengesteld door vzw de Scriptomanen, zal ten slotte als dank voor bewezen diensten het zeer concreet maar ook virtueel geanimeerd poëtisch prijspakket "Dichters in Tegenstroom" toekennen aan de winnaar. 

Eventueel kunt u Patrick Bernauw ook uitnodigen om bij u op school een workshop "gedichten schrijven" te geven (voor jongeren van 12-14 jaar), een Tekenfilmgedicht te maken, met de hele klas een Poëzie FlashMob in scène te zetten, enz... Contacteer hem dan hier.




Proficiat Elpee Boon!
2 clips Gedichtendag + 6 clips Proficiat Elpee Boon
- referentie: Boon Sec - 53 euro

Louis Paul Boon wordt honderd in 2012, en dit was voor Patrick Bernauw en zijn Compagnie de Ballade een uitgelezen gelegenheid om voor Gedichtendag een reeks virtueel geanimeerde en/of muzikale clips te selecteren. Ze maken deel uit van wat op het eind van het Boonjaar niet minder dan 100 verjaardagswensen moeten worden voor de tedere anarchist die al eens tegen de stroom op placht te varen. Een andere onsterfelijke rebel, François Villon, stierf eerder al van dorst bij de fontein en brengt een poëtisch eresaluut voor Boon, met een speciaal voor de Aalstenaar gecomponeerde Ballade van het Geschopte Geweten. En wist u dat ook Jan De Lichte eigenlijk gedichten schreef?

U ontvangt 6 poëzieclips, bestemd voor leerlingen vanaf 16 jaar, als kennismaking met leven, werk en persoon van deze Vlaamse literaire reus. Bestelt u ter gelegenheid van Gedichtendag, dan betaalt u slechts 53 euro voor de 2 clips FlashMob Zonder Stroom? en de 6 Boonclips.
 


Bestellen / Abonneren

Dit is het programma van Compagnie de Ballade voor secundaire scholen.
U ontvangt het multimedia materiaal (MP4, MP3, PDF, JPG,...) via een link, waar u het eenvoudig kunt downloaden naar uw pc, laptop, mobiel apparaat,... Wenst u een programma te converteren, dan kan dat makkelijk en gratis via Zamzar.

Doet u een bestelling van dit materiaal, dan verwerft u daarmee een gebruiks- en vertoningsrecht in uw school. U mag het materiaal kopiëren en op een drager plaatsen (bijvoorbeeld: cd of dvd), maar u mag het uitsluitend gebruiken binnen de school of in een organisatie van de school. 
Een school mag de programma’s van Compagnie de Ballade niet op het web zetten, niet verhandelen, niet uitlenen, niet be- of verwerken en niet gebruiken/vertonen in een buitenschoolse context, zonder de expliciete schriftelijke toestemming van de rechthebbenden.
Alle producties van Compagnie de Ballade vallen onder het auteursrecht en blijven ten allen tijde intellectueel eigendom van vzw de Scriptomanen (contact via email). 
U kunt een programma bestellen en/of een abonnement nemen door een mailtje naar onze besteldienst Wij sturen de link (waar u het bestelde programma kunt downloaden) naar het emailadres waarmee u deze bestelling hebt gedaan. Dit gebeurt ten laatste binnen de 14 dagen nadat het corresponderende bedrag op de rekening werd overgeschreven, die u in de antwoordmail zult aantreffen. Indien u een abonnement hebt genomen, dan wordt een link u binnen de 14 dagen na de release datum van het nieuwe programma toegestuurd.

Uw emailadres is veilig bij ons: het zal uitsluitend gebruikt worden om u onze programma's toe te sturen of te informeren over onze nieuwe programma's.

Reacties

Podcast Mysterieus België

Populaire posts van deze blog

Gratis & Online Schattenjacht met "Nostradamus in Orval"

De Gratis & Online Schattenjacht met "Nostradamus in Orval" start met een klik op de titel. Maarten Dejonckheere en Lisa Groene ndaal zijn ervan overtuigd dat de centuriën van Nostradamus niet in de eerste plaats voorspellingen zijn, maar wel boodschappen, gecodeerd door een resem symbolen en cryptografische technieken. Deze zijn afkomstig van een geheim genootschap en bestemd voor toekomstige ingewijden, die op bepaalde momenten in de geschiedenis zekere opdrachten dienen uit te voeren. Als de centuriën een profetisch karakter krijgen, dan is dat enkel te wijten aan het feit dat de lang geleden geplande taken ook werkelijk werden volbracht. Anderzijds is het ook mogelijk dat men op bepaalde momenten in de geschiedenis de cryptische en voor veel interpretaties vatbare verzen van Nostradamus heeft aangewend als kant-en-klaar gecodeerde boodschappen, waardoor zekere plannen ten uitvoer en zekere geheimen bewaard konden worden en doorgegeven aan ingewijden. Men hoefde i

Gedichtendag: KinderGedichten FlashMob "Onder Stroom"

KinderGedichtenDag FlashMob "Onder Stroom" 2 clips - referentie: gedichten basis - 15,90 euro Keizer Carolus van Kokanje stelde ooit dat in zijn rijk de zon nooit onderging... wat danig tot de verbeelding sprak van Clement de Kluizenaar, de grootste tovenaar uit de Duistere Middeleeuwen (zo genoemd omdat het elektrisch licht nog niet was uitgevonden). Tot zijn verbijstering moest Clement vaststellen dat de zon in Lagelande wel degelijk onderging… en op een dag misschien niet meer zou opstaan, omdat de maan voor altijd haar plaats had ingenomen. Om dit te verhinderen, vervaardigde hij het Robotje Agaat dat iedere ochtend weer de maan moest verjagen met een magische bezwering. Op 26 januari 2012 valt het Robotje Agaat echter onherroepelijk zonder stroom, en daarom zoeken wij nu een manier om haar taak verder te zetten en ervoor te zorgen, met haar magische bezwering uiteraard, dat het licht niet uitgaat... en wel voorgoed. Wat we nodig

De zieneres van Onkerzele

Tussen 4 augustus en 19 oktober 1933 verscheen de Heilige Maagd niet minder dan 36 keer aan Leonie Van den Dijck, een ongeletterde volksvrouw uit Onkerzele, bij Geraardsbergen. Kort na die verschijningen begonnen er zich in Onkerzele ook Zonnewonderen voor te doen, waarvan Leonie opnieuw het middelpunt was. Wij zouden die fenomenen nu ‘UFO-verschijnselen’ noemen, maar zoals u wellicht weet werd de UFO pas een kleine twintig jaar later uitgevonden.... Net zoals het geval was geweest met Beauraing en Banneux, trokken duizenden bedevaarders nu naar dit onooglijke dorpje bij Geraardsbergen, om een glimp op te vangen van 'de zieneres van Onkerzele'. Vanaf dat ogenblik begon 'Nieke', zoals ze door iedereen genoemd werd, ook opmerkelijke voorspellingen te doen. Zo voorzag ze de dood van koning Albert I, die volgens haar niet van die rots in Marche-les-Dames viél, maar ervan af gedùwd werd... Meer lezen? Benieuwd naar de Sterke Verhalen Quiz? Klik dan op de titel van dit