Doorgaan naar hoofdcontent

Muzikaal Moordspel

Contact:

Inzending van een lezer / Pierre:


Honderdste verjaardag van Boon zijn geboorte: ze zijn grootse dingen van plan:


Maar ik weet niet of ik nu echt zo content moet zijn.


Aalst viert Boon: tijdens zijn leven hebben ze hem alleen maar uitgespuwd, verwenst, op hem neer gekeken, alleen gezien als een viezerik, maar nu er geld aan te verdienen is gaan ze hem opeens eren. Laat me niet lachen: als je indertijd opkwam voor Boon werd je juist niet het hospitaal ingeschopt.

Mensen als Tom Lanoye en Herman Brusselmans brengen hulde aan Boon: het verschil tussen Boon en deze schrijvers is ongelooflijk groot, ze komen, met alle respect, nog niet aan zijn enkels.

Boontjes fenomenale feminateek te zien in Aalst? Hebben ze indertijd geweigerd in datzelfde Aalst wegens te vies, te choquerend. Rijkelijk te laat ook: na de weigering van Antwerpen heeft Gent getoond dat het ballen heeft en deze dingen durft te tonen. Bij momenten best mooi om zien trouwens: blote vrouwen uit de tijd toen ze nog gingen voor een natuurlijke look en dat struikgewas welig lieten groeien; moet je tegenwoordig je lief op je blote knieën smekend vragen ... of je moet gaan googelen op internet onder de zoekterm "hairy amateur pics" of iets dat er op trekt. Heb ik ondertussen al lang in mijn boekenkast staan, die fenomenale feminateek, zoals het een echte Boonliefhebber en gezonde vent betaamt.

Lezers, schrijvers, muzikanten en kunstenaars lezen hun favoriete Boon-fragment voor ??? Doe ik liever zelf, die dingen lezen. Geen fragment, maar gewoon het hele boek, het ene na het andere, van zijn "Eten op z'n Vlaams" waarin hij de Vlaamse keuken de hemel inprijst tot "Mieke Maaike's obscene jeugd" waarin hij jonge meisjes laat optreden die zich laten bepotelen door mannen die hun vader hadden kunnen zijn.

Ik ben een groot verdediger van Boon en meen het wanneer ik zeg dat hij voor mij de grootste schrijver aller tijden is, maar ik voel me niet geroepen om deel te nemen aan één van de feestmanifestaties ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag: daarvoor zit de herinnering dat hij tijdens zijn leven niets van herkenning kreeg me een beetje te diep.

Reacties

Podcast Mysterieus België

Populaire posts van deze blog

Gratis & Online Schattenjacht met "Nostradamus in Orval"

De Gratis & Online Schattenjacht met "Nostradamus in Orval" start met een klik op de titel. Maarten Dejonckheere en Lisa Groene ndaal zijn ervan overtuigd dat de centuriën van Nostradamus niet in de eerste plaats voorspellingen zijn, maar wel boodschappen, gecodeerd door een resem symbolen en cryptografische technieken. Deze zijn afkomstig van een geheim genootschap en bestemd voor toekomstige ingewijden, die op bepaalde momenten in de geschiedenis zekere opdrachten dienen uit te voeren. Als de centuriën een profetisch karakter krijgen, dan is dat enkel te wijten aan het feit dat de lang geleden geplande taken ook werkelijk werden volbracht. Anderzijds is het ook mogelijk dat men op bepaalde momenten in de geschiedenis de cryptische en voor veel interpretaties vatbare verzen van Nostradamus heeft aangewend als kant-en-klaar gecodeerde boodschappen, waardoor zekere plannen ten uitvoer en zekere geheimen bewaard konden worden en doorgegeven aan ingewijden. Men hoefde i

Gedichtendag: KinderGedichten FlashMob "Onder Stroom"

KinderGedichtenDag FlashMob "Onder Stroom" 2 clips - referentie: gedichten basis - 15,90 euro Keizer Carolus van Kokanje stelde ooit dat in zijn rijk de zon nooit onderging... wat danig tot de verbeelding sprak van Clement de Kluizenaar, de grootste tovenaar uit de Duistere Middeleeuwen (zo genoemd omdat het elektrisch licht nog niet was uitgevonden). Tot zijn verbijstering moest Clement vaststellen dat de zon in Lagelande wel degelijk onderging… en op een dag misschien niet meer zou opstaan, omdat de maan voor altijd haar plaats had ingenomen. Om dit te verhinderen, vervaardigde hij het Robotje Agaat dat iedere ochtend weer de maan moest verjagen met een magische bezwering. Op 26 januari 2012 valt het Robotje Agaat echter onherroepelijk zonder stroom, en daarom zoeken wij nu een manier om haar taak verder te zetten en ervoor te zorgen, met haar magische bezwering uiteraard, dat het licht niet uitgaat... en wel voorgoed. Wat we nodig

De zieneres van Onkerzele

Tussen 4 augustus en 19 oktober 1933 verscheen de Heilige Maagd niet minder dan 36 keer aan Leonie Van den Dijck, een ongeletterde volksvrouw uit Onkerzele, bij Geraardsbergen. Kort na die verschijningen begonnen er zich in Onkerzele ook Zonnewonderen voor te doen, waarvan Leonie opnieuw het middelpunt was. Wij zouden die fenomenen nu ‘UFO-verschijnselen’ noemen, maar zoals u wellicht weet werd de UFO pas een kleine twintig jaar later uitgevonden.... Net zoals het geval was geweest met Beauraing en Banneux, trokken duizenden bedevaarders nu naar dit onooglijke dorpje bij Geraardsbergen, om een glimp op te vangen van 'de zieneres van Onkerzele'. Vanaf dat ogenblik begon 'Nieke', zoals ze door iedereen genoemd werd, ook opmerkelijke voorspellingen te doen. Zo voorzag ze de dood van koning Albert I, die volgens haar niet van die rots in Marche-les-Dames viél, maar ervan af gedùwd werd... Meer lezen? Benieuwd naar de Sterke Verhalen Quiz? Klik dan op de titel van dit